Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Astra Film Festival 2010

Tabara de film

“O poveste animată” - Atelier de film de animaţie, 6-11 septembrie, Casa Artelor (Complexul Naţional Muzeal Astra)

Atelierul de film de animaţie pentru copii este, prin metodele de lucru, o acţiune inedită şi unică în România. Este un proiect pilot, desfăşurat pe parcursul a şase zile, în care cei 11 copii participanţi vor trece prin toate fazele de producţie, de la crearea personajelor până la înregistrarea imaginilor şi a sunetului şi montajul. Astfel, copiii vor fi familiarizaţi cu mediul cinematografic prin metode adaptate vârstei lor.

Atelierul va avea loc în sala de conferinţe a Casei Artelor (CNM Astra), timp de şapte ore pe zi. Micii regizori şi scenarişti au vârste cuprinse între 9 şi 13 ani şi au fost selectaţi de la diferite şcoli sibiene. Ei vor folosi de la materiale reciclabile din menaj (de exemplu, cutii de iaurt), la carton şi culori, până la tot ceea ce găsim în natură (frunze, castane ş.a.), pentru a crea decorul şi personajele dorite.

Artista Iulia Varga are o vastă experienţă în organizarea de ateliere de film de animaţie în Paris. Sub îndrumarea acesteia, fiecare copil participant va da viaţă unui personaj în cadrul unei poveşti comune. Animaţia se va baza pe metoda clasică, în care fiecare mişcare a personajelor create va fi imortalizată cu un aparat de fotografiat. Apoi, imaginile rezultate se vor pune în mişcare printr-un program de animaţie. "Cel mai important pentru mine este să evităm clişeele şi să scoatem de la copii o creaţie proprie din materiale simple”, consideră Iulia Varga.

La finalul atelierului, copiii vor primi câte un DVD cu filmul animat realizat, precum şi diplome de participare personalizate. Filmul va putea fi vizionat pe site-ul www.astrafilm.ro

Detalii despre a doua parte a programului festivalului (13-15 octombrie) vor fi accesibile pe site-ul www.astrafilm.ro în curând.

 

PREMIERA FILMULUI DE ANIMAŢIE REALIZAT ÎN CADRUL ATELIERULUI VA AVEA LOC MIERCURI, 13 OCTOMBRIE, ORA 8:30, LA SALA THALIA DIN SIBIU.

FILMUL VA FI PROIECTAT ÎNAINTEA FIECĂREI PROIECŢII DIN TIMPUL FESTIVALULUI.