Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Art Of Moving / Mereu în mișcare

Liliana Marinho de Sousa,  Germany 2016 89'

Producer: Liliana Marinho de Sousa, Zülfiye Akkulak

Film Presentation:
Dat fiind şuvoiul constant de informații zilnice cu privire la evoluția situației din Siria, este uşor să te obişnuieşti cu atrocitățile prezentate; să devii blazat la ceea ce se întâmplă într-un colț al lumii care nu este al tău şi să începi să gândeşti "așa este situaţia acolo". Un grup de patru prieteni, activiști video, și-au propus să contracareze exact această situaţie, decizând să răspundă focurilor de armă cu umor. Surprinzând presiunea de a fi o țintă în mișcare, "The Art of Moving", folosește jurnale personale video și filmări la fața locului pentru a urmări grupul Daya Al-Taseh și producţia schițelor politice de satiră împotriva ISIS. A fi nevoit să schimbi constant casa şi chiar oraşul, a fi mereu în alertă, a se profita de tine, toate acestea erodează în mod constant resursele interioare și chiar relațiile dintre cei patru. Cu toate acestea, nu renunță. Amuzant, fără a fi expeditiv, filmul chestionează imaginea înfăţişată de mass-media a refugiaților sirieni. Ei nu sunt doar victime neajutorate, ci indivizi – speriaţi, însă care merg mai departe.
Festivals/Awards:
"Golden Leaf Award" at the 5th Duhok International Film Festival in Iraqi Kurdistan; Best Feature Documentary at BBC Arabic Film Festival 2017
Director's Bio-Filmography:
Liliana Marinho de Sousa s-a născut în Germania. În timpul studiilor despre educație centrate pe comunicare interculturală și după completarea acestora, a lucrat în domeniul social, cu tineri în dificultate și cu refugiați. A ajuns la producția de film printr-un proiect media educațional, unde a sprijinit realizarea de documentare destinate publicului tânăr. În 2014/15, la Istanbul, a realizat documentarul său de absolvire “The Art of Moving”.
Media:
World sales: