Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Beast is still alive / Bestia e încă vie

Vesela Kazakova, Mina Mileva,  Bulgaria, UK 2016 90'

Producer: Vesela Kazakova, Mina Mileva

Film Presentation:
Nimic nu se schimbă pentru că totul rămâne la fel. Oricât de redundant sună ca argument, înglobează perfect cercul vicios absurd în care sunt blocate multe țări din fostul bloc sovietic. Hotărât să conteste această redundanță, "The Beast is Still Alive" explorează evoluția și eficacitatea revoltei civile, văzută din perspectiva ascuţită şi sensibilă a unei emigrante de origine bulgară ce încearcă să înțeleagă eșecurile unui bunic dizident, mai mult absent. Secvenţe de animație și un dialog imaginar purtat în voice over încearcă să reconcilieze sentimente și mentalități conflictuale, în timp ce materialul de arhivă și documentația extinsă de-a lungul mai multor ani şi continente pun la îndoială creșterea recentă a popularității ideilor lui Marx, plasată în contextul luptei țărilor ex-comuniste de a se desprinde de consecințele trecutului. Istoria individuală și cea colectivă se înfruntă în acest documentar emoțional, ce nu se teme să se afunde în profunzimile unor întrebări dificile ale responsabilităţii individuale, dar şi de grup.
Festivals/Awards:
IIDFA Forum award 2015 as a project; Best Documentary of the month - Calcutta Cult Film Festival, July 2017; Best Documentary - Aegean Docs 2017
Film's Website: www.activist38.com
Director's Bio-Filmography:
Duetul artistic Mina Mileva și Vesela Kazakova au creat un val puternic de activism în țara lor, puternic aclamat internațional, odată cu lungmetrajele lor documentare. Mina a absolvit regie de animație la La Cambre, Bruxelles și Academia de Film, Sofia. A intrat în industria britanică de animație în 1996 când a lucrat ca regizor/animator și producător. În 2008 a co-fondat “Activist 38” împreună cu multiplu-premiata actriță Vesela Kazakova. Vesela este absolventă de actorie și economie.
Media: