Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Convictions / Comisia de recrutare

Tatiana Chistova,  Poland, Russia 2016 61'

Producer: Vlad Ketkovich, Tatiana Chistova, Maria Chuprinskaya, Maciek Hamela

Film Presentation:
Filmul oferă o privire rar întâlnită în măruntaiele mașinăriei birocratice prin care sunt obligați să treacă toți tinerii considerați apți pentru serviciul militar în societatea tot mai militarizată din Rusia de azi. Atunci când recruții se întâmplă să fie ''altfel'' (pacifiști sau homosexuali, de pildă), confruntarea cu comisia devine dramatică. Pacifistul Roman trece printr-o serie de procese umilitoare. Losha și Viktor asistă la lungi deliberări pe tema personalităților și convingerilor lor. Activistul - veteran LGBT Johnnie e agresat și încătușat. Autoarea se poziționează în mod evident de partea celor patru, dar reușește cu ingeniozitate să mențină un echilibru între observația seacă și empatizarea cu personajele. Poveștile nu sunt cu cei buni și cei răi. Membrii comisiei, chiar dacă par înfricoșători, sunt plini de bune intenții, dar sunt prizonieri ai unor norme sociale depășite. Până la urmă, și ei sunt supuși presiunii, la fel ca cei patru recruți.
Festivals/Awards:
Main Prize for the Best Feature Film at ArtDocFest 2016 MDR Film Prize for an outstanding Eastern European Film at DOK Leipzig 2016 Best film (Other Views) at Curitiba IFF 2017 Main Prize for the Best Feature Film ArtDocFest 2016
Director's Bio-Filmography:
Regizoarea și scenarista rusă Tatiana Chistova a studiat la Universitatea din St. Petersburg, unde a obținut o diplomă de master în filologie. A lucrat în calitate de asistent de regie la studioul de producție Lenfilm. După ce a absolvit studii superioare în domeniul regiei și scenariului de film, a început să-și realizeze propriile filme.
Director's / Curator's Statement:
test q
Media: