Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Homo Sapiens / Homo Sapiens

Nikolaus Geyrhalter,  Austria, Germany 2016 94'

Producer: Nikolaus Geyrhalter, Michael Kitzberger, Silvia Burner, Markus Glaser, Wolfgang Widerhofer

Film Presentation:
"Homo Sapiens" e un film despre finitudine și fragilitate, despre reminiscențele vieților noastre după ce vom fi dispărut din lumea vizibilă. Homo Sapiens însuși strălucește prin absență, ori mai ales prin construcțiile impresionante, dar stranii și irelevante până la urmă, apărând ca niște sculpturi suprarealiste misterioase, sau ca niște instalații gigantice făcute de niște ființe extraterestre. Documentarul lui Nikolaus Geyrhalter are o dimensiune ficțională prin proiecția sa distopică, amintind de arta eco-futuristă prin succesiunea unor cadre fabuloase ale unor locuri uitate, clădiri concepute și ridicate pentru ca mai apoi să fie lăsate în uitare, un spectacol a ceea ce o lume post-umană ar putea fi. „Pentru pura sa exaltare vizuală, acesta este cel mai extraordinar film din câte am văzut în acești ultimi ani”. (Peter Bradshaw, critic de film, The Guardian)
Festivals/Awards:
Wild Dreamer Award at Subersive Film Festival 2016, Zagreb Best Sounddesign Documentary at Diagonale, Festival of Austrian Film, Graz 2017
Director's Bio-Filmography:
Nikolaus Geyrhalter (n.1972,Viena) este un regizor, scriitor, producător și director de imagine, cu o semnătură de autor inconfundabilă. În 1994, la 22 de ani, pune bazele unei case de producție proprii, Nikolaus Geyrhalter Filmproduktion, concentrată pe crearea de documentare și filme de autor.
Media:
World sales:
Thematic programme: Voices of Documentary