Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Calabria / Calabria

Pierre-François Sauter,  Switzerland 2016 117'

Producer: Hercli Bundi, Nadejda Magnenat

Film Presentation:
Calabria e un road movie cu doi protagoniști carismatici, angajați ai unei firme de pompe funebre elvețiene, care trebuie să ajungă cu dricul într-un sat din sudul Italiei, ultima destinație a pasagerului din sicriu. Jovan e un cântăreț rom, iar José, un intelectual portughez. Răposatul a fost un emigrant italian, venit în Elveția în anii '70 în căutarea unui trai mai bun și a cărui ultimă dorință a fost să fie înmormântat în satul său natal din Calabria. Străbătând Italia de la Nord la Sud, cei doi ne poartă într-o călătorie spirituală cu referiri dulci-amare la condiția de imigrant, familie, viață și moarte. ''Am ales forma simplă de road movie pentru că mi-a permis să recurg la o mizanscenă precisă.'' - declara regizorul. ''Am dorit ca spectatorii să se concentreze asupra observării vieții care trece prin fața ochilor, în timp ce moartea - de care uităm deseori, e mereu prezentă în fundal''.
Festivals/Awards:
Visions du Réel 2016, Special Jury Mention DocLisboa 2016, Award for the Best International Competition Film FIDBA Festival Internacional de Cine Documental de Buenos Aires 2017, Award for the Best Documentary in International Competition Big Golden Nanook — Grand Prix for the Best Film of the Festival - Flahertiana International Documentary Film Festival 2017
Film's Website: www.calabria-film.com
Director's Bio-Filmography:
Pierre-François Sauter a copilărit în Mozambic, apoi s-a mutat și a lucrat la Lisabona, Paris, Bruxelles și Lausanne. Începând cu 2003, s-a consacrat producției și regiei propriilor filme. A fost regizor de programe la televiziuni naționale din Belgia și Elveția (RTBF, SF1-DRS). CALABRIA este al doilea său lungmetraj.
Media:
Thematic programme: A Quest(ion) of Identity