Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

To be a teacher / Între catedră și bancă

Jakob Schmidt,  Germany 2016 100'

Producer: Marie-Luise Scharf

Film Presentation:
Între catedră și bancă este povestea emoționantă și cu accente de umor a trei viitori dascăli și a primului lor an în școală ca profesori. Acest prin an e ca un salt în apă rece; cei trei trăiesc în tensiune experiența de a da note, dar și de a le primi, de a educa pe alții și a fi al rândul lor educați. Încă din prima zi trăiesc sub presiunea unei testări permanente. Curând își vor da seama că studiile teoretice nu i-au pregătit pentru ceea ce însemnă munca în învățământ, domeniu dintre cele mai importante și responsabile în societate. Incursiune sensibilă în culisele vieților celor trei candidați și în „începuturile unei frumoase prietenii”a lor cu sistemul de învățământ din țara lor, Zwischen den Stühlen e o poveste a maturizării și a întâlnirii idealismului cu realitatea crudă.
Festivals/Awards:
Healthy Workplaces Film Award at DOK Leipzig 2016 Documentary Film Prize of the Goethe-Institut at DOK Leipzig 2016 Prize of the United Services Trade Union ver.di at DOK Leipzig 2016 DEFA Sponsoring Prize Prädikat Besonders Wertvoll der FBW (Filmbewertungsstelle Wiesbaden)
Director's Bio-Filmography:
Jakob Schmidt (n.1989,Würzburg, Germany) lucrează ca jurnalist independent, participând la stagii în mai multe case de producție; din anul 2009, studiază la Film University Babelsberg Konrad Wolf. Documentarul său “To Be a Teacher” (2016) a fost lansat în premieră la DOK Leipzig, unde a fost distins cu mai multe premii.
Media: