Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Another Year / A mai trecut un an

Shengze Zhu,  China 2016 181'

Producer: Shengze Zhu, Zhengfan Yang

Film Presentation:
Un film înșelător de simplu, Încă un an urmărește o familie de condiție modestă din China pe parcursul a treisprezece luni și prin intermediul a treisprezece mese în familie. Regizoarea Shengze Zhu captează cu sensibilitate familia chineză contemporană fundamentală, care se zbate în probleme socio-economice și este obligată să migreze la oraș în căutare de lucru pentru cel puțin o parte a anului. Constrânsă de spațiul îngust în care trăiesc trei generații, regizoarea recurge la schimbări subtile de încadrare prin care reinventează spațiul familial și ilustrează interacțiunile, problemele sau conflictele care le afectează viața de zi cu zi. Prin portrete familiale distincte, construite pe parcursul filmului, de la bunica tăcută și bolnavă la copiii care sunt fie lipiți de televizor, fie în continuă căutare de atenție, filmul ilustrează trecerea inexorabilă a timpului și modul cum îi afectează pe fiecare dintre ei.
Festivals/Awards:
Visions du Réel International Film Festival 2016 (Switzerland) - Best Feature Film RIDM - Montreal International Documentary Festival 2016 (Canada) - Grand Prize for Best International Feature Olhar de Cinema - Curitiba IFF 2016 (Brazil) - Critic's Award / Abraccine Millenium Film Festival 2017 (Belgium) - Special Jury Award
Film's Website: www.burnthefilm.org
Director's Bio-Filmography:
Cu un debut în fotografie, Shengze Zhu este co-fondatoare a Burn The Film (2010) și este producător și director de imagine la Yang’s Films. OUT OF FOCUS (2014) reprezintă debutul ei regizoral, cu premiera la Festivalul de Film Documentar Cinéma du Réel, Franța. ANOTHER YEAR (2016) a avut premiera la Festivalul Internațional Visions du Réel Elveția și a câștigat numeroase premii la festivaluri din toată lumea.
Media:
World sales: