Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

I made you, I kill you / Eu te-am facut, eu te omor

Alexandru Petru Bădeliță,  France, Romania 2016 14'

Producer: Alexandru Petru Bădeliță

Film Presentation:
Eu te-am făcut, eu te omor este o confesiune personală a unei copilării traumatice, dominată de violență domestică, o recurență comună în anumite nivele ale societății românești. Prin intermediul mai multor relatări din voice-over și interpretării amintirilor prin desene animații și poze de familie, filmul îmbină o narațiune care subliniază că în acest tărâm violența domestică reprezintă mai degrabă standardul decât o anomalie. Înrădăcinată într-o ordine adânc înfiptă, această atitudine de bătaie a copilului reprezintă o perpetuare a unui comportament învățat, așa cum figura-paternă povestește despre niște bătăi și abuzuri similare suferite copil fiind. În încercarea de a depăși trecutul, Alexandru Petru Bădeliță găsește eliberare printr-un catharsis emoțional, în care arta devine o formă de descărcare creativă.
Festivals/Awards:
Arte Award at Angers Film Festival 2017 Grand Prix at Marseille RISC 2016 Special Jury Mention at Palm Springs International Short Film Festival 2017 The Best Experimental Film Award at Nahal International Short Film Festival 2017 Prix de l’innovation at Festival Audiovisuel de l’Acharniere 2017 Audience Award at Bucharest International Experimental Film Festival 2017
Film's Website: www.alexbade.com
Director's Bio-Filmography:
Alexandru Petru Bădeliță (n.1989) este un cineast care lucrează în Franța și România. Cu un master în montaj de film la UNATC București și o diplomă de la Le Fresnoy-Studio National des Arts Contemporains, este interesat de cinema și arta video și genuri interdisciplinare - ficțiune, documentar, animație și filme experimentale, fiind un cineast transdisciplinar.
Director's / Curator's Statement:
hjjghjgh
Media:
World sales: