Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Unknown Photographer / Fotograful necunoscut

Loïc Suty,  Canada 2015 12'


Film Presentation:
Fotograful necunoscut este o imersiune suprarealistă în amintirile fragmentate ale unui fotograf din Primul Război Mondial. Un hibrid ficţiune - documentar ce se petrece în realitatea virtuală, acest proiect invită privitorul la un tur al unui muzeu—un peisaj de vis plin de viaţă, ale cărui imagini sunt aşezate într-un univers 3D cu structuri ca din alte lumi, arhitectură imprecisă şi sculpturi imposibile. Participanţii întâlnesc personaje alegorice captivante în timp ce păşesc într-o lume care îi invită să pună la îndoială puterea imaginilor şi pagubele războiului în vremuri din trecut, dar şi în prezent. Fotografiile folosite în acest proiect au fost preluate dintr-un album descoperit într-un hambar abandonat din nordul oraşului Montreal, Canada.
Festivals/Awards:
Emotional Games Awards 2016, Webby Awards, People's Voice 2016. Rencontres Internationales du Documentaire de Montréal 2015, IDFA DocLab Competition for Digital Storytelling 2015, Sundance Film Festival, New Frontier 2016, Les Rendez-Vous du Cinéma Québécois Sélection 2016
Film's Website: unknownphotographer.nfb.ca/
Director's Bio-Filmography:
Cu diplome în ştiinţă şi filosofie, Loïc Suty a fost întotdeauna fascinat de posibilităţile inovaţiilor comceptuale, creative şi naratine din lumea digitală. A lucrat la compania Turbulent din 2013, ca proiectant implicat în proiecte experimentale şi convergente. Loïc a făcut parte din echipa care a dezvoltat conceptele pentru proiecte convergente, inclusiv multi-platforma Champlain’s Dream (TFO) şi jocul muzical JAM (TFO). În trecut, a lucrat ca redactor online la Web Groupe de Recherches Musicales (INA-GRM), copywriter în diverse agenţii pariziene şi a mai fost şi director de marketing online pentru marca Wagram. A creat instalaţii de sunet şi a compus piese muzicale pentru teatru şi documentare.
Media: