Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Across the Line / Dincolo de linie

Brad Lichtenstein, Nonny de la Peña, Jeff Fitzsimmons,  USA 2016 7'


Film Presentation:
Dincolo de linie este o experienţă imersivă de realitate virtuală care combină video 360° cu tehnologia CGI (imagini generate de computer) pentru a-i pune pe spectatori în pielea unei paciente care intră într-o clinică un avort în condiţii sigure şi legale. Folosind materiale audio reale strânse de la protestele anti-avort, scenarii şi materiale de film documentar, acest hibrid de ficţiune-documentar este o descriere la cotă de mare intensitate a oprobriului la care sunt supuse clinicile de avorturi, personalul medical și pacientele în America, într-o zi obişnuită.
Festivals/Awards:
2016 Media Impact Funders, Sundance Film Festival, Tribeca, Hot Docs, SXSW, Sheffield Doc Fest, Cleveland International Film Festival, Chicago Feminist Film Festival
Director's Bio-Filmography:
Brad Lichtenstein a înfiinţat compania 371 Productions în 2003. De la documentarul As Goes Janesville, nominalizat la premiile Emmy, la Ghosts of Attica, câştigător al premiului DuPont, la documentarul de la Independent Lens despre îmbătrânire, Almost Home, Brad este cunoscut pentru naraţiunea intimă şi implicată. Împreună cu Jeff Fitzsimmons, a înfiinţat recent Custom Reality Services, o companie nouă de realitate virtuală. Nonny de la Peña este supranumită „Naşa Realităţii Virtuale” de către Engadget şi The Guardian, în timp ce Fast Company o include în galeria „Oamenii care au făcut lumea mai creativă”, pentru activitatea ei de pionierat în jurnalismul imersiv. Ca director executiv la Emblematic Group, foloseşte tehnologii de vârf pentru a spune poveşti importante – atât de ficţiune, cât şi bazate pe ştiri – care creează implicare empatică şi intensă din partea spectatorilor. Absolventă a Universităţii Harvard, activitatea ei în domeniul realităţii virtuale a fost promovată de BBC, Mashable, Vice, Wired şi mulţi alţii. Jeff Fitzsimmons este autor, artist, tehnolog, antreprenor şi co-fondator al companiei de realitate virtuală Custom Reality Services. Cariera lui a trecut de la producător de materiale video pe scena grunge din Seattle la fondator al companiei de tehnologie de vârf a sunetului HarQen. A creat pentru Sony panoul publicitar imens Playstation şi a fost director de creaţie pentru Caffeine Communications—o firmă de marketing de gherilă.
Director's / Curator's Statement:
Across the Line is an immersive virtual reality experience that combines 360°video and computer generated imaging (CGI) to put viewers in the shoes of a patient entering a health center for a safe and legal abortion. Using real audio gathered at protests, scripted scenes, and documentary footage, the film is a powerful hybrid documentary-fiction depiction of the gauntlet that many abortion providers, health center staff, and patients must walk on a typical day in America.
Media: