Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

A Mere Breath / Doar o răsuflare

Monica Lăzurean-Gorgan,  Romania 2016 67'

Producer: Monica Lăzurean-Gorgan, Hanka Kastelicová, Alina David

Film Presentation:
Dobrin Sicrea trăiește cu soția și cei trei copii în Copșa Mică, cel mai poluat oraș din Europa până în 2009, când fabrica Sometra, la care acesta lucra, s-a închis. Fiica cea mică, Denisa, este semiparalizată iar părinții duc o viață profund religioasă. Monica Lăzurean-Gorgan surprinde - prin cadre fixe și compoziții care amintesc de stilul lui Ulrich Seidl - 7 ani din viața acestei familii, oferind spectatorilor ocazia de a observa dinamica nuanțată a relațiilor de familie de-a lungul timpului. Unele lucruri se schimbă, pe măsură ce copiii cresc, în vreme ce altele par să rămână constante. DOAR O RĂSUFLARE explorează cu maturitate și empatie dilemele morale cu care se confruntă Dobrin, odată ce ajunge în mai multe rânduri la intersecția dintre medicină și religie. Similar parabolei biblice a lui Iov, și credința familiei Sicrea pare a fi testată în așteptarea unui miracol.
Festivals/Awards:
Heart of Sarajevo for Best Documentary – Sarajevo FF 2016, Visions du Réel IFF, TIFF 2016, Message to Man IFF 2016, Vilnius International Human Rights Documentary Film Festival 2016, CinéDOC Intl. Documentary FF 2016
Director's Bio-Filmography:
MONICA LĂZUREAN-GORGAN (n. România) este licențiată în regie de film și lucrează ca regizor, producător și art director. În 2007 a co-fondat alături de Adrian SItuaru casa de producție 4 Proof Film. Înainte de a lucra la A MERE BREATH / DOAR O RĂSUFLARE a regizat documentarele MY VOTE / VOTUL MEU (2010), PITCHING SESSION (2009) și THE DEVIL'S CHOICE (2008).
Media: