Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Dazzling Light of Sunset / Lumina orbitoare a amurgului

Salome Jashi,  Georgia, Germany 2016 74'


Film Presentation:
Flancată de un asistent flegmatic, Dariko e singurul reporter de teren al unei televiziuni locale din Georgia. Resursele sunt aproape inexistente, ceea ce nu o împiedică să alerge de la o știre la alta și să transmită cu sinceritate, dacă nu cu obiectivitate, ceea ce se întâmplă, de la capturarea unei bufnițe uriașe la morții zilei, ocazie cu care aflăm de înmormântarea soldatului care a fluturat steagul sovietic pe clădirea Reichstagului în 1945. Această mică tragi-comedie e o reflexie a unei întregi națiuni și a unor vremuri când aparențelor li se dă mai multă greutate decât conținutului.
Festivals/Awards:
Main Prize, Visions du Réel, Regard Neuf Competition 2016
Director's Bio-Filmography:
Salomé Jashi (n. 1981) este o regizoare de film documentar din Georgia. A făcut studii de jurnalism, urmate de studii de cinema docunetar la Royal Holloway, University of London. Este co-fondator al casei de producție Sakdoc Film din Georgia
Director's / Curator's Statement:
„It fascinated me how small stories from small towns were so much more important than the big politics. And I wondered what these small stories were.“ (Salome Jashi)
Media:
World sales: