Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Coming Face to Face / Față în față

Sara Haragonics,  Hungary 2015 35'

Producer: Miklos Bosnyak

Film Presentation:
La 3 ani de la moartea mamei, regizoarea Sára Haragonics face un home-movie de tip jurnal, prin care documentează momente intime din timpul unei vacanțe de vară petrecute alături de tată, frate și iubit. Alternând secvențe din prezent cu extrase din home-movies din arhiva familiei, acest documentar extrem de personal interoghează felul în care ne raportăm din punct de vedere emoțional la ceva atât de dureros ca dispariția mamei/soției, modul în care ne confruntăm mecanismele de autoînvinovățire, dar, mai ales, ceea ce rămâne în interiorul familiei ca resoturi pentru a contracara durerea și accepta absența. Spațiul fizic al casei Haragonics și al locurilor străine (re)vizitate funcționează ca un fundal încărcat de madlene proustiene, scoțând în evidență căutarea unei familii de a păstra vie prezența mentală a mamei/soției în timp ce viața merge inevitabil înainte.
Festivals/Awards:
Main Prize - ZOOM IN Student Competition, Verzio International Human Rights Documentary Festival
Director's Bio-Filmography:
SÁRA HARAGONICS (n. 1985, Ungaria) este o regizoare de film documentar și monteuză. A studiat Media Prodcution în Marea Britanie și și-a continuat studiile de master la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din Budapesta. În 2013 a co-regizat o serie de documentare TV pentru canalul European de documentare, Spektrum. A mai co-regizat documentarul IDEAS THAT MADE MILLIONS (2014), și a lucrat ca editor al filmului ONCE UPON A TIME IN HUNGARY (2014) și LAURA LACKEY (2013). COMING FACE TO FACE este filmul său de disertație.
Director's / Curator's Statement:
Three years have gone by since my mother died. Since then my father, brother, and I have never talked about her death. When I met Manuel, my Colombian boyfriend, the question arose: how can I introduce him to someone who is not physically here anymore? How do we deal with absence? How can we find answers and relief to all our guilt and pain? My family’s dreams, intimate conversations and honest confessions construct a rich mosaic of my mother’s everlasting presence and a story about learning to live without her. (Sara Haragonics)
Media:
World sales: