Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Age / Vârste

Veronika Hafner, Nancy Camaldo,  Germany 2016 30'

Producer: Natalie Hölzel, Laura Roll, Laura Mihajlovic

Film Presentation:
„Toată lumea vrea să trăiască mult, dar nimeni nu vrea să fie bătrân”. AGE, un eseu antropologic caleidoscopic, chestionează cum ni se modifică de-a lungul timpului perspectiva asupra noțiunilor de fericire, iubire sau moarte și asupra felului în care valorizăm viața, cu ajutorul a peste o sută de persoane cu vârste între 0 și 100 de ani. Deși filmul surprinde necunoscuți, structura narativă a unei cronologii lineare ideale face ca orice spectator să poată empatiza cu momentele-cheie în care se află fiecare dintre acești necunoscuți, ele funcționând ca niște borne kilometrice care marchează diferite etape de vârstă sau rituri de trecere. Consistent din punct de vedere conceptual și beneficiind de un camerawork și de un montaj depotrivă fluide și fragmentare, filmul reflectă, de asemenea, schimbarea constantă a modului în care ne raportăm la dimensiunea ludică a vieții, la convenții sociale, la concepte normative sau la propriul corp, nelăsându-ne nicio clipă să uităm o premisă pe care de regulă tindem să o reprimăm, și anume că procesul de îmbătrânire începe de îndată ce ne naștem.
Director's Bio-Filmography:
VERONIKA HAFNER s-a născut în 1989 la Schwaben (sudul Germaniei). În 2013 și-a luat diploma de master în psihologie, limbă germană și geografie la Universitatea „Ludwig Maximilian” din München. NANCY CAMALDO s-a născut în 1982 la Bad Wildungen și a crescut în Alto Adige (nordul Italiei). În 2008 a început să lucreze în cadrul mai multor proiecte de ficțiune și documentar. Din 2013 ambele regizoare au început să studieze film/documentar la Universitatea de Film și Televiziune din München.
Director's / Curator's Statement:
Aging is not decay but growth. ,,Age'' shows the different perception of aging and how people from 0-100 experience it. A topic which affects us all. (Nancy Camaldo)
Media:
World sales: