Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Confessions of Thomas Quick / Mărturisirile lui Thomas Quick

Brian Hill,  UK 2015 95'

Producer: Katie Bailiff, Jane Nicholson

Film Presentation:
Cu nu mai puţin de 39 crime brutale pe conştiinţă, Sture Bergwall, cunoscut şi sub numele de Thomas Quick, a ajuns cel mai de temut ucigaş în serie al Suediei. În timp ce era închis la spitalul de psihiatrie Säter din 1991 pentru jaf armat, Bergwall a mărturisit crimele în faţa terapeuţilor instituţiei una după alta, acoperind aproape toate cazurile neclasate din Suedia la acea vreme. Povestea a luat o turnură extraordinară: în 2008, doi jurnalişti suedezi (Rastam şi Kuttin) au decis să re-examineze cele 50.000 de pagini cuprinzând notiţele de la terapie, documentele de la tribunal şi interogările poliţiei, ajungând la concluzia că nu exista nici o dovadă pentru nici unul din cazuri în afară de propriile mărturisiri ale lui Bergwall, iar multe din ele fuseseră făcute în timp ce lua doze mari de sedative. După ce jurnaliştii l-au confruntat pe Bergwall cu propria lor concluzie, el a recunoscut că toate mărturisirile lui erau false, spre marea ruşine a poliţiei suedeze, a instituţiei psihiatrice şi a sistemului juridic. Bergwall a fost achitat de toate crimele şi ulterior eliberat.
Festivals/Awards:
Official Selection Sheffield Film Fest, CPH:DOX, IDFA Amsterdam, Rome Film Festival Best Feature Film Score Winner- Music + Sound Awards Best Music in a Film Nominee: Women in Sync Awards 2016 (Awards June 2016)
Director's Bio-Filmography:
Brian Hill este un regizor premiat atât de filme documentare, cât şi drame. Filmele lui au fost proiectate de către toate posturile mari de televiziune din Marea Britanie şi în multe alte ţări din întreaga lume. A fost nominalizat de opt ori la premiile BAFTA şi a câştigat trei dintre acestea. În ultimii douăzeci de ani, a fost director al uneia dintre principalele companii independente de producţie de film, Century Films. Opera lui include Nobody Someday (2002), Falling apart (2002) – premiul BAFTA TV pentru cel mai bun regizor în 2003 – şi Bella and the Boys (2004).
Media: