Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Human / Human

Yann Arthus-Bertrand,  France 2015 191'

Producer: Eric Salemi

Film Presentation:
Condiţia umană, cu latura ei nobilă şi frumoasă, precum şi cu latura ei mai întunecată şi tulbure, este prezentată într-un chip sincer ca o colecţie de imagini aeriene, acompaniate de muzică înălţătoare. Relatările oamenilor diverşi din acest film ne invită să ne analizăm pe noi înşine, ca fiinţe universale. O documentare a luptelor şi victoriilor care ne unesc pe noi toţi cu mai mult de 2.000 de interviuri desfăşurate în 60 de ţări, HUMAN strânge poveşti despre sărăcie, abuz domestic şi angoasă, dar şi poveşti despre iubire şi bucuria de a trăi. Sensibilizează publicul cu privire la prejudecăţi, la ce înseamnă să faci parte din societate şi la cât de fascinanţi pot fi oamenii. Relatările abundă în iubire şi fericire, pe de o parte, dar şi în ură şi violenţă, pe de altă parte, determinându-ne să reflectăm asupra semnificaţiei propriei existenţe. O imersiune în ce înseamnă să fii uman, acest film este o odă a omenirii şi a Pământului totodată.
Festivals/Awards:
- Eurodok / Norway / 2015 (Jury award) - European FF Panorama in Cairo / Egypt / 2015 (1st audience award) - IDFA / Netherlands / 2015 (2nd audience award) - EKO Film Festival / Czech Republic / 2015 (3rd audience award)
Film's Website: www.human-themovie.org
Director's Bio-Filmography:
Yann Arthus-Bertrand a lucrat ca fotograf pentru Géo, National Geographic, Life, Paris Match, Figaro Magazine etc. A fost numit Ambasador al Bunăvoinţei pentru Programul de Mediu al ONU de Ziua Pământului (2009). A scris o serie de cărţi: Lions, Good breeding and Horses, The Earth From the Air, L’Homme et la Mer. În 1991, a înfiinţat prima agenţie de fotografie aeriană din lume. A creat Fundaţia Goodplanet, cu scopul de a sensibiliza publicul faţă de problemele de mediu. În 2006, a început seria de documentare televizate Vu Du Ciel. Printre filmele lui se numără: Home (2009), Forests and people (2011), Planet Ocean (2012), Terra (2015). A înfiinţat o companie non-profit de producţie, „Hope”.
Media:
World sales: