Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Chat with Alice / Chat with Alice

Isabela von Tent,  Romania 2015 21'

Producer:  Isabela von Tent

Film Presentation:
CHAT WITH ALICE e un portret-palimpsest al unei tinere de 19 ani, care face videochat pentru a-și întreține băiețelul de câțiva ani, Aristo, și pe Dorian, soțul său cu 35 de ani mai în vârstă. Amândoi sunt artiști plastici, motiv pentru care Aristo crește într-un mediu creativ, printre desene și pensule. Pe de altă parte, ocupația lui Alice și tulburările psihice ale lui Dorian riscă să pună în primejdie căminul „familei Floyd”. În cheie autoreflexivă, echipa de filmare intră și ea în jocurile lui Aristo, în timp ce părinții caută să găsească un teren comun de înțelegere reciprocă. Documentarul Isabelei Țenț speculează contradicțiile dintre persona lui Alice din chat room și așteptările normative pe care le avem despre maternitate.
Festivals/Awards:
Best Short Documentary – GOPO Awards 2015, Best Documentary - International Student Film Festival CineMaIubit 2015, Independent Producers Indie Film Festival 2015
Director's Bio-Filmography:
ISABELA ȚENȚ (n. 1992, România) este licențiată în regie de film. În 2016 a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A lucrat ca second AD pentru lungmetrajele de ficțiune ORIZONT (2015, regie Marian Crișan), EASTERN BUSINESS / AFACEREA EST (2016, regie Igor Cobileanski) și INIMI CICATRIZATE / SCARRED HEARTS (2016, regie Radu Jude).
Director's / Curator's Statement:
„Am gasit-o pe Alice printr-un prieten acum aproape 4 ani. Eram in cautare de subiectpentruunexamen din scoala. La inceput mi-am pus intrebaridacaarfunctionapovesteasau nu. Inca imimai pun astfel de intrebaridar de filmat in continuare o filmez.“ (Sandra Isabela Țenț)
Media:
World sales: