Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Dark Gene / Gena întunecată

Gerhard Schick, Miriam Jakobs,  Germany, Switzerland 2015 99'

Producer: Thomas Tielsch

Film Presentation:
Neurologul Frank Schauder se luptă cu o depresie cronică de ani de zile. Încercând să scape de tentaculele flagelante ale bolii și ale tendințelor suicidare, medicul și pacientul Schauder vorbește cu membrii familiei sale, cu apropiați, artiști și experți în biologie moleculară despre relația dintre depresie și bagajul genetic. De-a lungul unei călătorii transoceanice în căutarea unor răspunsuri la întrebări bio-etice existențiale, care l-ar putea face să se înțeleagă mai bine pe sine, acesta investighează resorturile pe care știința le pune la dispoziție astăzi în ceea ce privește analiza și formatarea ADN-ului. Îmbinând înregistrări ale acestui parcurs complex din punct de vedere emoțional cu animații CGI, THE DARK GENE problematizează consecințele modificărilor genetice asupra îmbunătățirii calității vieții în cazul persoanelor care suferă de boli mintale. În același timp, oferă o perspectivă deopotrivă informativă și personală asupra unui subiect de actualitate, depresia afectând în prezent 350 de milioane de persoane la nivel global.
Festivals/Awards:
Berlinale IFF (2016), MILLENIUM Int. Documentary Film Festival (2016), Solothurner Filmtage (2015), DOK.fest München (2015), International Filmfest Emden (2015), Cambridge Film Festival (2015), CPH:DOK Festival (2015)
Film's Website: www.das-dunkle-gen.de/
Director's Bio-Filmography:
MIRIAM JAKOBS (n. 1972) a studiat teatru, film, televiziune și filologie la Universitatea din Cologne. Lucrează ca lector la HFF München și ca documentarist independent și consultant media. GERHARD SCHICK (n. 1970) a studiat teatru, film, televiziune, filologie și istorie la Univeristatea din Cologne și în Tel Aviv. Lucrează ca scenarist, operator, monteur și profesor. Înainte de a-și uni forțele pentru a filma THE DARK GENE, cei doi cineaști au mai colaborat și în trecut, co-regizând LETZTER HAND (2012), AUS DER WAAGERECHTEN IN DIE SENKRECHTE (2009) și NÄHE AUF DISTANZ (2009).
Media:
World sales: