Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Descending with Angels / Coborând cu îngerii

Christian Suhr,  Denmark 2013 75'

Producer: Christian Suhr

Film Presentation:
Un refugiat palestinian care locuiește în Aarhus, în Danemarca, a fost internat pentru tratament psihiatric după ce a fost posedat de spirite malefice - numite jinn, acest lucru determinându-l să distrugă interiorul unei moschei, să avarieze câteva mașini și să insulte numeroși oameni. Posedarea sa a fost deja tratată cu incantații din Coran și el nu simte nevoia să mai urmeze vreun tratament, dar psihiatrii cred că e nevoie de medicație. Acest film explorează răscrucile exorcismului musulman și psihiatriei, comparând cele două sisteme de tratament care, în pofida vastelor diferențe, au în comun o viziune a tratamentului ca încredere în factori externi non-umani - Dumnezeu sau biomedicina.
Festivals/Awards:
Best Film, Berlin Independent Film Festival (February 2015) Special Student Film Award, Göttingen International Ethnographic Film Festival (May 2014)
Director's Bio-Filmography:
Christian Suhr e realizator de film și asistent universitar la Departamentul de Cultură și Societate al Universității din Aarhus. E autorul filmului etnografic ”Coborând cu îngerii” - despre exorcismul islamic și psihiatria daneză, bazat pe 18 luni de muncă de teren cu pacienți musulmani, exorciști și psihiatri din Aarhus.
Media:
World sales: