Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Bondoc / Bondoc

Mihai Mincan, Mihai Voinea, Cristian Delcea,  Romania 2015 80'

Producer: Radu Stancu

Film Presentation:
Dan Bondoc este maestru la şah, are 78 de ani și locuiește singur în Bucureşti. Pe parcursul filmului îl urmărim participând la un campionat organizat în memoria prietenului său decedat, cunoscutul jucător de şah Victor Ciocâltea. Ieșind pentru pentru scurt timp din rutina sa zilnică, bătrânul Bondoc este prins între bătăliile purtate pe tabla de şah împotriva unor oponenţi mult mai tineri, și teama că rostul lui pe lume s-a încheiat.
Festivals/Awards:
-
Film's Website: www.defilm.ro
Director's Bio-Filmography:
Regizorul de 32 de ani Mihai Mincan a absolvit facultatea de filosofie din cadrul Universităţii Bucureşti în 2002. În 2003 a absolvit masterul de „Filosofie a arhitecturii“ la Universitatea Poitiers. Din 2004, a lucrat ca jurnalist, mai întâi la Plai cu Boi şi apoi la Evenimentul Zilei şi Adevărul. În 2008, a scris scenariul scurtmetrajului Palmele (The Palm Lines) în regia lui George Chiper, proiectat la festivalurile de film de la Locarno, Rotterdam, Lisbon, Cottbus, şi Timishort. În 2015, a scris şi regizat primul său scurtmetraj, Alaska, precum şi debutul său în documentar, Bondoc.
Director's / Curator's Statement:
A 78 years old chess player tries to forget the old age's inconveniences by trying to win a tournament organized in the memory of his best friend.
Media:
World sales: