Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Stories of Romanians in China / Poveşti cu români în China

Zhi Wang,  China 2014 43'

Producer: Bo Xing, Wu Min

Film Presentation:
Documentarul ne prezintă cazurile a patru români care au ales să locuiască în China. Un tânăr care studiază caligrafia chineză, o creatoare de modă, o interpretă care practică arta dialogului comic chinezesc și un cântăreț sunt urmăriți în activitățile lor de zi cu zi și intervievați despre viața lor cotidiană, despre cum e să lucrezi și să trăiești în orașe ca Hangzhou, Shanghai sau Beijing și despre cum percep europenii societatea și cultura chineză.
Festivals/Awards:
The film was nominated the 4th China Academy Awards of Documentary Film award and the Beijing International Micro Film Festival Award in December 2014 and January 2015 respectively.
Director's Bio-Filmography:
Wang Zhi este director de programe şi director de imagine la postul Radio China Internaţional. Este membru în Comitetul de Revizori Artistici ai Televiziunii Chineze şi membru al Asociaţiei de Directori de Imagine ai Televiziunii şi Radioului Chinez. Este unul dintre autorii din cadrul programului “Situaţii şi Strategii”, program finanţat de către Administraţia de Stat a Presei, Publicaţiilor, Radioului, Filmului şi Televiziunii. Face parte din comitetul editorial al colecţiei de carte "Documentare şi Metode" şi este unul dintre autorii Cercetării Strategiilor de Comunicare Internaţională.
Media: