Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Outside / Afară

Andrei Schwartz,  Germany 2014 86'

Producer: Gerd Haag, Tudor Giurgiu

Film Presentation:
După mai mult de 20 de ani de închisoare, „viețașul” Gavril Hrib, condamnat în 1990 pentru un dublu omor, este eliberat condiționat. Singurul ajutor pe care îl primește de la stat, la ieșirea din detenție, este suma de 40 de lei, pentru transport. Documentarul Afară se concentrează pe încercările lui Hrib de a se adapta și de a-și reface viața într-o realitate românescă nouă, diferită de cea pe care o știa el.
Film's Website: www.tagtraum.de
Director's Bio-Filmography:
Andrei Schwartz s-a născut la Bucureşti în 1955. În 1973 a emigrat în Germania. A studiat istoria artei şi comunicare vizuală la Hamburg. Din 1989, a scris şi regizat o mulţime de emisiuni radio şi TV având ca subiect predilect Europa de Est şi România. Documentarul său Wasteland (1997), a fost premiat la festivalurile de la Amsterdam şi Toronto, iar Outside a primit premiul Dekalog Film.
Director's / Curator's Statement:
"Outside" is not only a portrait of a released murderer in Romania and his attempt to survive in decent manner and to get along with himself and the indelible guilt of having killed two people. The film is also the reflection of the intense and conflictual relationship between the film director and his protagonists.
Media:
Cinemagia
World sales: