Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Dreams of a Clown / Visurile unui clovn

Dieter Auner,  Ireland 2014 84'

Producer: Siún Ní Raghallaigh

Film Presentation:
Străbătând satele și orașele din Irlanda rurală timp de nouă luni pe an, Circul GERBOLA devine un loc în afara lumii obișnuite. Ne ajută să ne minunăm și să ne reamintim lucrurile importante din viață: dorința, afecțiunea și uimirea. Visurile unui clovn e un portret universal, dar totodată intim al unei familii așa cum e văzută prin ochii lui Blake Gerbola, în vârstă de 9 ani, care visează să calce pe urmele mari ale tatălui său: Mikey Gerbola - clovn excentric, soț generos și mic om de afaceri hotărâ și ambițios - conducătorul circului. În timp ce el și Tara se luptă cu bugetele și cerințele spectacolului, cei doi băieți ai lor jonglează cu dragostea lor față de circ și nevoia de a primi o educație formală.
Festivals/Awards:
Chengdu - Golden Panda Award for Documentary - Special Jury Award Society Nov 25, 2014 Golden Panda Awards for Documentary - Sichuan
Director's Bio-Filmography:
Dieter Auner s-a născut în 1970 în Transilvania. A lucrat ca fotograf pentru producții irlandeze și internaționale, cameraman și editor pentru scurtmetraje înainte să debuteze cu ”Leaving Transylvania” - un portret intim al minorității sale, sașii transilvăneni, și exodul acestora din România. Dieter Auner trăiește lucrează în prezent în Irlanda, în Galway. ”Off the Beaten Track”, al doilea lui lung-metraj documentar tratează valorile umane într-o comunitate de ciobani în curs de modernizare.