Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

I Am the People / Eu sunt poporul

Anna Roussillon,  France 2014 111'

Producer: Karim Aitouna, Thomas Micoulet

Film Presentation:
Luna ianuarie 2011 a fost marcată în Egipt de demonstrații anti-guvernamentale. În timp ce zeci de mii de protestatari se strângeau în Cairo, sătenii săraci din sudul țării urmăreau situația tensionată din Piața Tahrir pe ecranele televizoarelor lor și în cotidiane. Documentarul redă din perspectiva lor schimbările politice din Egipt, de la înlăturarea de la putere a președintelui Mubarak până la alegeri și căderea lui Mohamed Morsi. Filmul dezvăluie speranțele și dezamăgirile sătenilor și arată cum, în pofida evenimentelor tumultoase, foarte puțin s-a schimbat de fapt în viața acestora, intervievații regizoarei Anna Roussillon fiind mai preocupați de sistemele lor de irigare și nevestele lor gravide decât de lupta ideologică și emanciparea politică.
Festivals/Awards:
JIHLAVA IDFF, Czech Republic, 2014 - Best World Documentary - Best Debut Film BELFORT ENTREVUES, France, 2014 - Best Feature Film - Audience Feature Film Award International Cinema Festival de cinéma, San Cristobal, Mexique, 2015 - Best World documentary
Director's Bio-Filmography:
Născută în 1980 în Beirut, Anna Rousillon a crescut în Cairo, iar apoi s-a mutat la Paris. A studiat filozofie, lingvistică, limba, literatura și civilizația arabă și producția de film documentar în Lussas, Franța. Cu o diplomă în limba arabă, predă în Lyon, traduce texte literare, participă la programe radio, în timp ce lucrează la diverse proiecte de film legate de Egipt. Eu sunt poporul e primul ei documentar de lung-metraj.
Media:
imdb