Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Once Upon A Time / A fost odată

Kazim Oz,  Turkey 2014 81'

Producer: Kazim Oz

Film Presentation:
O familie kurdă săracă sosește în fiecare an în Ankara din Batman ca să lucreze în agricultură. Fără asigurări sociale și cu salarii foarte mici, familia muncește ca să trăiască cultivând salată. În acest an, povestea ia o nouă turnură, transformându-se într-o neașteptată poveste de dragoste. Povestea spusă de mamă copiilor ei în cortul instalat pe câmp devine reală. Această docudramă urmărește de asemenea procesul prin care trece salata de pe câmp până pe mesele oamenilor, arătând astfel cât de multe povești și cât de multă muncă se află în spatele celei mai simple mâncări pe care o putem găsi pe mesele noastre. Filmul arată de asemenea cum sclavia modernă continuă să existe chiar și în lumea contemporană, combinând cu succes observația sociologică cu ambiții narative.
Festivals/Awards:
Montreal Intl Documentary Festival, Best International Feature/ Canada Ankara IFF, Special Mention of Jury/Turkey Istanbul IFF, FIPRESCI Award & Special Mention of Jury/Turkey Cinema du Reel, Libraries Award/France
Director's Bio-Filmography:
Kazim Öz s-a născut în 1973 în Dersim. În 2005, cu primul său documentar de lungmetraj, ”The Distant”, a câștigat premiile pentru cel mai bun documentar la Nurenberg IFF și Ankara IFF. Docudrama sa ”The Last Season of Shawaks” (2010), co-produsă de Arte-Franța, a fost distribuită la nivel internațional.
Media:
imdbdokufestRidm
World sales: