Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Grizzly Man / Omul Grizzly

Werner Herzog,  USA 2005 104'

Producer: Erik Nelson

Film Presentation:
Documentar multipremiat al regizorului german Werner Herzog, Grizzly Man spune povestea lui Timothy Treadwell, un idealist plin de carismă, care se vedea pe sine însuși ca singurul apărător al urșilor grizzly. 85 de ore de filmări, o mare parte fiind realizate de Treadwell însuși (care își înregistra interacțiunile cu urșii) și interviuri cu oameni care l-au cunoscut sau au fost implicați direct în aventurile sale estivale, au fost condensate de către Herzog într-o poveste de viață adevărată și convingătoare cu final tragic. Timp de peste 10 ani, Treadwell a trăit și a filmat în mijlocul urșilor grizzly din Alaska cu totală nechibzuință, până când, în 2003, s-a produs inevitabilul: împreună cu prietena lui, au fost uciși și mâncați de un urs.
Festivals/Awards:
Best Documentary/Non-Fiction Film - Los Angeles Film Critics Association Awards 2005 / New Alfred P. Sloan Feature Film Prize - Sundance 2005 / Visions Award - Special Mention - Sitges - Catalonian International Film Festival 2005 / Outstanding Directorial Achievement in Documentary - Directors Guild of America Awards 2006
Director's Bio-Filmography:
Werner Herzog s-a născut la München și a crescut într-un sat izolat de munte din Bavaria. A studiat Istorie și Literatură germană la München și Pittsburgh. Primul film l-a făcut în 1961, la vârsta de 19 ani. De atunci, a produs, scris și regizat peste 60 de filme, atât de ficțiune cât și documentare. Werner Herzog a publicat peste 10 titluri de proză și tot atâtea opere. Trăiește la München și Los Angeles.
Media: