Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Jonestown: The Life and Death of Peoples Temple / Jonestown: Viața și moartea oamenilor templului

Stanley Nelson,  USA 2006 86'

Producer:  Firelight Media

Film Presentation:
În 18 noiembrie 1978 mai mult de 900 de membri ai Templului Oamenilor au murit în cel mai de amploare suicid/ asasinat în masa din istorie. Cum a reușit Templul Oamenilor să atragă atâtea persoane de rase și clase diferite? Cum a putut fi convins un grup diversificat de 900 de oameni să se sinucidă? Ce căuta congregația din California în junglele din Guyana? Şi cine a fost acest Jim Jones care a reușit să câștige încrederea unor părinți și apoi să îi convingă să-și ucidă proprii copii? Incluzând imagini de arhivă nedifuzate și interviuri inedite cu supraviețuitorii, „Jonestown: Viata și moartea în Templul Oamenilor” relatează povestea celor care l-au urmat pe Jones din Indiana, în California și, mai apoi, în junglele îndepărtate din Guyana, cu misiunea îndoielnică de a crea o societate ideală.
Director's Bio-Filmography:
Stanley Nelson a primit licenţa în arte plastice la City College of New York dupa care studiază la Institutul American de Film și la Columbia University. A predat la numeroase universitați şi a participat la mai multe comitete de prestigiu, inclusiv în juriul Festivalului de Film Sundance.
Director's / Curator's Statement:
Featuring never-before-seen footage, this documentary delivers a startling new look at the Peoples Temple, headed by preacher Jim Jones who, in 1978, led more than 900 members to Guyana, where he orchestrated a mass suicide via tainted punch.
Media: