Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Life may be / Se poate numi viață

Mark Cousins, Mania Akbai,  Iran, UK 2014 80'


Film Presentation:
Un film bazat pe o structură epistolară se transformă într-un discurs cinematografic și o poveste personală între doi regizori cunoscuți. Mark Cousins, regizor și critic de film britanic impreuna cu actrița și regizoarea iraniană Mania Akbari, scriu un eseu cinematografic care discută problematici culturale complexe precum problema genului, politică, corporalitate și sensibilități artistice. Filmul propune o incursiune intimă în mintea celor doi autori care se transformă într-o frumoasă relație de dragoste.
Director's Bio-Filmography:
Mania Akbari s-a născut în 1974 la Teheran, Iran. Și-a început cariera ca pictor, după care a intrat în cinema lucrând ca operator si regizor-asistent la cateva filme documentare. A descris o parte din viața ei reală în fața camerei de filmat pentru Abbas Kiarostami - "Ten" - care a intrat în competiţia de la Cannes în acelaşi an. Mark Cousins născut în 1965 este irlandez și, ocazional, prezentator/critic de film. A intervievat realizatori de film celebrii precum David Lynch, Martin Scorsese sau Roman Polanski în seria TV "Scene by Scene". În 2009, împreuna cu actrița/regizor Tilda Swinton, au făcut un proiect în care au montat un cinema de 33,5 tone pe un camion și l-au tractat prin Scoția. Rezultatul a fost un Festival de Film independent organizat din nou în 2011.
Director's / Curator's Statement:
An epistolary feature film: a cinematic discourse between a British director, (Mark Cousins, the celebrated film maker and historian) and an Iranian actress and director (Mania Akbari, famed for her work with Abbas Kiarostami and in her own right as a director) which extends the concept of "essay film" with startling confrontations in the arenas of cultural issues, gender politics and differing artistic sensibilities. A unique journey into the minds of two exceptional filmmakers which becomes a love affair on film.
Media: