Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Judgement in Hungary / Proces în Ungaria

Eszter Hajdu,  Germany, Hungary, Portugal 2013 107'

Cinematography: Eszter Hajdu, István Szőnyi
Editing: Bence Bartos, MEnno Boerema
Music: Sandor Mester
Producer: Sandor Mester

Film Presentation:
În anii 2008 și 2009 membrii unei grupări maghiare de extremă dreaptă au comis mai multe atacuri asupra comunității rome. În urma atacurilor, șase oameni au fost uciși, printre aceștia numărându-se și un copil în vârstă de 5 ani. Filmul urmărește desfășurarea procesului început în martie 2011 și încheiat în august 2013, în urma căruia patru membrii ai grupării au fost găsiți vinovați de crime în serie cu motivație rasială.
Festivals/Awards:
IDFA - First Appearence Competition - Nomination 2013 Trieste International Film Festival, Italy - Central European Initiative Award, 2014 One World Prague, Checz Republic, 2014 March-BEST FILM AWARD GoEast-Wiesbaden, Germany, 2014 April -BEST DOCUMENTARY FILM AWARD
Film's Website: www.judgmentinhungary.com
Director's Bio-Filmography:
Eszter Hajdú s-a născut în Budapesta. A făcut studii de media la Universitatea din Szeged, departamentul de comunicaţii şi studii de sociologie la ELTE, Universitatea din Budapesta. A studiat producţia de film în Italia şi România. A absolvit Universitatea de Teatru și Arta Filmului din Budapesta. În prezent urmează cursurile doctorale de regie de film în Portugalia.
Media: