Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Char... the No-Man's Island / Char... Insula nimănui

Sourav Sarangi,  India 2012 87'

Producer: Sourav Sarangi

Film Presentation:
În urmă cu zece ani, revărsările râului Gange, au distrus casa familiei lui Rubel din India. Între timp, din apele râului s-a ridicat o mică insulă, o limbă de pământ care nu aparținea nimănui și pe care localnicii au numit-o Char. Rubel și familia sa, împreună cu alți oameni fără adăpost, s-au hotărât să se stabilească pe această suprafață aridă și pustie. Rubel are 14 ani, iar visul lui este să se întoarcă la vechea lui școală din India și să își continue studiile, dar realitatea îl obligă să își câștige existența făcând contrabandă cu orez pe Gange – frontiera dintre India și Bangladesh. Vara este însă pe sfârșite, vremea se schimbă, iar râul amenință să se reverse din nou și să șteargă mica și fragila insulă de pe suprafața sa. Rubel însă zâmbește și spune: „Char poate că o să dispară într-o zi, dar noi nu”.
Festivals/Awards:
• Golden Kapok Award (best direction) GZDOC, China 2012 • Best Documentary (international), CHOPSHOTS, Indonesia 2012 • Special Mention Award, DIFF, Dubai, UAE 2012 • CINEMA Fairbindet Award, (nomination) Berlinale, 2013
Film's Website: www.char.org.in
Director's Bio-Filmography:
Sourav Sarangi e editor, regizor, scenarist şi producător de filme de ficţiune şi non-ficţiune. A studiat Editare la Institutul de Film şi Televiziune din Pune, India. Filmul său de debut, ‘Tusukatha’, a fost foarte apreciat. ‘Bilal’, ultimul său documentar, a fost proiectat în peste 50 festivaluri şi a câştigat 17 premii.
Media:
World sales: