Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Her Job / Pentru un loc de muncă

Nikos Labôt,  France, Greece, Serbia 2019 90'


Film Presentation:
Panayiota are 37 de ani, e casnică şi nu ştie să scrie şi citească. Are parte de o viaţă liniştită alături de soţ şi de copii într-un cartier modest din Atena. Ca să ajute familia în nevoie din cauza recesiunii economice, Panayiota se angajează pentru prima oară în viaţă ca femeie de serviciu într-un mall. În ciuda mediului dificil de la lucru, femeia se eliberează din monotonia de acasă şi treptat ajunge să se bucure la muncă de un respect pe care familia nu i l-a oferit niciodată. Când la serviciu încep concedierile, Panayiota va fi nevoită să îşi înfrunte încă o dată limitările. Dar ea nu mai este ca înainte şi acum are ceva de spus.
Festivals/Awards:
Prix spécial du Jury, Prix de la Critique (Festival Cinéma Méditerranéen Bruxelles) Competition 1-2 First Award, FIPRESCI award and Young FIPRESCI award (Warsaw Film Festival) Best actress award (Thessaloniki International Film Festival)
Director's Bio-Filmography:
Nikos a studiat regie în Atena. A lucrat ca regizor secund pentru lungmetraje şi scurtmetraje în Grecia şi Franţa. A regizat videoclipuri, trei scurtmetraje şi un documentar creativ. Her Job este primul lungmetraj pe care îl regizează.
Media: