Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Woman at war / Femeie în război

Benedikt Erlingsson,  France, Iceland, Ukraine 2018 101'


Film Presentation:
---------- Film finalist în competiția pentru Premiul LUX 2018, prezentat de Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, în cadrul Zilelor LUXFILM. -------- Halla are 50 de ani şi este o extrem de dedicată activistă pentru protejarea mediului. Ştiută de restul lumii doar sub numele de "Femeia munţilor", Halla declară de una singură război prelucrării locale a aluminiului. În timp ce acţiunile ei devin tot mai temerare, de la simplu vandalism la sabotaj industrial în toată regula, Halla reuşeşte să oprească negocierile dintre guvernul islandez şi o corporaţie gata să construiască un combinat siderurgic în munţi. Dar exact când îşi pune la cale cea mai mare şi curajoasă operaţiune, Halla primeşte o scrisoare care schimbă totul...
Director's Bio-Filmography:
Benedikt Erlingsson este unul dintre cei mai de succes regizori de teatru din Islanda. Este şi actor şi regizor de film. Din filmografia sa fac parte scurtmetrajele Thanks (2007) şi The Nail (2008), iar în lungmetraj a debutat în 2013 cu Of Horses and Men, film care a câştigat numeroase premii, printre care şi premiul de regie la festivalul de la San Sebastian.
Director's / Curator's Statement:
"(Woman at War" reuşeşte un excelent şi foarte dinamic echilibru între mai multe genuri: comedie şi dramă, acţiune dezlănţuită şi plină de tensiune şi detaşare cu un strop de legendă, realism foarte puternic legat de lupta împotriva dezechilibrelor climatice cauzate de omenire şi o înclinare adâncă în faţa înţelepciunii trupului şi a puterii vikinge." (Cineuropa.org)
Media: