Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

My father, Imre / Tatăl meu, Imre

Andreea Știliuc,  Romania 2018 38'

Producer: Andreea Știliuc

Film Presentation:
O călătorie captivantă prin opt decade de istorie recentă alături de o femeie care şi-a închinat viaţa misiunii de a dezvălui lumii viaţa şi extraordinara moştenire artistică a tatălui ei, Imre Kinszki, maestru uitat al artei fotografice din Ungaria, ucis de nazişti într-un lagăr de concentrare. My Father, Imre oferă informaţii de primă mână despre viaţa creatoare a artistului şi despre Budapesta din perioada întunecată a anilor '40. Un personaj de forţă, Judit Kinszki descrie cu sinceritate deplină ororile prin care a trecut familia ei şi are puterea să ierte. Filmul oferă şi momente de mare încărcătură emoţională tratate cu inteligenţă de regizoare. Nu în ultimul rând, avem parte de o abundenţă de imagini cu fotografiile excepţionale ale lui Imre Kinszki.
Director's Bio-Filmography:
Andreea Ştiliuc a studiat regie de documentar la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi în prezent face parte din echipa studioului Iaşi al Televiziunii Naţionale Române. A regizat mai multe documentare împreună cu Matei Vişniec. Pentru Matei's Paris, a câştigat Premiul Special al Juriului la Festivalul Internaţional de Film Cronograf.
Director's / Curator's Statement:
"Când eram mică, la şcoală ne puneau să ne rugăm pentru soldaţii care luptau pe front. Iar eu mă gândeam de fiecare dată: soldaţi sunt şi de partea cealaltă şi preoții lor se roagă pentru ei. De unde ştie Dumnezeu care e cauza cea bună? (Judit Kinszki, protagonista)
Media:
World sales: