Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

When the Ground Talks / Când pământul vorbește

Viorel Costea,  Romania 2017 90'

Producer: Viorel Costea

Film Presentation:
Cine suntem? De unde venim? Încotro ne îndreptăm? Plecând de la întrebările acestea fundamentale, documentarul propune un exercițiu de reconstituire a istoriei noastre ca români, europeni și ființe umane vii, pornind de la cele mai vechi dovezi materiale de existență a unei culturi și civilizații în această zonă geografică, și care coboară până la lumina zilei istoriei de azi. Proiectul are la bază o muncă de documentare și cercetare profesionistă, intensă și profundă, desfășurată pe parcursul ultimei jumătăți de secol, a unor artefacte arheologice, culturale și istorice relevante, plecând de la puncte de vedere și de referință diverse: „Plecăm de la premisa că un trecut învăluit în ceață, lipsit de limpezime, încărcat de povești, basme și idei fanteziste, nu poate genera un prezent solid, cu atât mai puțin un viitor sustenabil.”
Director's Bio-Filmography:
Viorel Costea (n.1959) este regizor și scriitor, fondator și președinte al Școlii Tehnice Postliceale de Artă Teatrală și Cinematografică București, iar începând cu anul acesta (2017) este producător general și regizor la casa de producție “IGV Film&Media” București.
Director's / Curator's Statement:
”Când pământul vorbește” este o incercare de reconstituire a istoriei noastre, pornind de la cele mai vechi dovezi materiale de existenta a unei culturi, a unei civilizatii, in aceasta zona geografica, pana in ziua de azi. Intregul proiect se bazeaza pe o documentare extrem de laborioasa si precisa, pe cercetari arheologice si dovezi istorice concludente. Plecam de la premisa ca un trecut invaluit in ceata, lipsit de limpezime, incarcat de povesti, basme si idei fanteziste, nu poate genera un prezent solid, cu atat mai putin un viitor sustenabil.
Media: