Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

City of Ghosts / Orașul-fantomă

Matthew Heineman,  USA 2016 90'

Producer: Juan Camilo Cruz, Matthew Heineman, Matthew Hamachek, Joedan Okun, Maya Seidler

Film Presentation:
Moartea vine din toate părțile în Siria: de la regimul Assad, de la intervențiile internaționale, de la ISIS. Situația a trecut dincolo de a fi de coşmar până la a fi de neconceput. Contracarând propaganda de recrutare ISIS cu înregistrări sustrase în secret de la faţa locului, "Raqqa is Being Slaughtered Silently", un grup de jurnaliști civili auto-organizați, oferă singura fereastră către realitatea monstruoasă a sediului noului Califat ISIS. Visceral, calvaresc, intransigent "City of Ghosts" nu se sfieşte să folosească filmări explicite, dar nu o face pentru a mitiza protagoniștii. Nu sunt eroi de carton sau victime. Plâng și tremură din cauza stresului post-traumatic, dar îşi ridică din nou camerele de filmat. În același timp, filmul este o reflexie a răspunsului Occidentului: de a închide ochii, de a considera recunoașterea oficială (de exemplu, premiile jurnalistice) drept reacție suficientă (în cele din urmă auto-măgulitoare), propriul extremism. "Bombele nu vor opri ISIS, ISIS este o idee", spune unul dintre protagoniști. Așa cum ne arată o mână de oameni curajoși, o idee de combătut, păstrându-ne umanitatea.
Festivals/Awards:
Sundance Film Festival - Candescent Award CPH:DOX - Politikens Audience Award Special Founders Prize For Citizen Journalism at Traverse City Film Festival 2017 Grand Jury Award at Sheffield Doc/Fest 2017
Director's Bio-Filmography:
Matthew Heineman este un cineast și călător new-yorkez, câștigător al numeroase premii pentru regie și imagine de film documentar.
Media:
World sales: