Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Ocean Hill Drive / Ocean Hill Drive

Miriam Gossing , Lina Sieckmann,  Germany, USA 2016 21'


Film Presentation:
Prin cadre statice emanând un aer sinistru și concentrându-se pe umbre ce pulsează și a căror sursă filmul decide să nu o divulge, ci doar să o sugereze, Ocean Hill Drive abordează un fenomen foarte puțin cunoscut numit “shadowflicker’, care are loc în suburbiile orașului Boston. Imagini cu restaurante și locuințe goale, sugerând o atmosferă de calm, sunt întrerupte de scurte umbre recurente, abia perceptibile și totuși neliniștitoare. Sentimentul de amenințare instilat de imagini este potențat de o voce feminină care compilează interviuri cu locuitorii acestui spațiu, din care umanul este absent. Auzim povești ale unor oameni înfricoșați să constate că locuiesc într-un mediu devenit brusc ostil. Ocean Hill Drive poate fi simultan o reușită poveste de groază, o glumă cinematografică (nu ar fi totuși posibil ca ceea ce vedem să fie un efect special?) și un documentar despre o centrală electroeoliană amplasată greșit.
Festivals/Awards:
Deutscher Kurzfilmpreis (Gold, Experimentalfilm) Prize for the best contribution to NRW Competition at International Short Film Festival Oberhausen 2016 Prize for Documentation at Istanbul International Architecture and Urban Films Festival 2016
Director's Bio-Filmography:
Miriam Gossing (n.1988) și Lina Sieckmann (n.1988) au realizat mai multe filme experimentale pe 16 mm, în care arhitectura urbană și privată, mediul hiper-regizat și noțiunea de dorință sunt puse în discuție, combinând imagistica documentarului cu ficțiune și imagini recuperate (found footage).
Media:
World sales: