Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Story of Fatat / Povestea lui Fatat

Ibrahim Harb,  Lebanon 2016 23'

Producer: Ibrahim Harb

Film Presentation:
Fatat își petrece zilele și nopțile îngrijindu-și soțul bolnav la pat. După moartea lui, trebuie să găsească o cale de surpaviețuire pentru ea și pentru fiul ei. După o perioadă de sărăcie cruntă, lipsită de orice sprijin, Fatat ia hotărârea de a pleca din Liban către Europa. Povestea lui Fatat este, printre altele, un foarte subtil film despre războiul care se desfășoară exclusiv în afara cadrului. Astfel, cadrele înguste în care o vedem pe femeie după moartea soțului ei nu au numai rolul de a exprima disperarea, sufocarea ei, ele atrag atenția asupra ororilor războiului, pe care filmul nu ne lasă să le vedem, ci numai să le auzim. Pe măsură ce cadrele redevin largi, îi vedem pe Fatat și pe fiul ei urcându-se pe o barcă ce poate le va permite să ajungă în Europa și realizăm că femeia face o ultimă încercare de a-și sfida destinul și de a găsi fericirea.
Festivals/Awards:
Best Documentary at NDU International Film Festival 2016, Lebanon Jury Award & Human Rights Special Prize at Human Rights Film Festival 2016, France Best Documentary - Zayed University Middle East Film Festival 2017
Film's Website: sur facebook story of fatat
Director's Bio-Filmography:
Ibrahim Harb (n. 1987, Beirut) a studiat Film și producție TV la IESAV, Universitatea Sf. Iosif din Beirut. Este creator de povești și documentare pentru radiodifuziuni locale și internaționale. Înainte de documentarul “Story of Fatat”, a lucrat într-o echipă de realizatori de documentare despre pedeapsa cu moartea, traficul de persoane din Mediterana cu Skynews Arabia, bărcile cu refugiați libanezi din Indonezia spre Australia, etc. pentru Amnesty International.
Media:
World sales: