Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Education / Educație

Emi Buchwald,  Poland 2016 20'

Producer: Marcin Malatyński

Film Presentation:
La o școală primară, copiii primesc ca temă pentru acasă învățarea pe de rost a poeziei ‘’Știință’’ a poetului Julian Tuwim, figură legendară a literaturii poloneze. Pe alocuri, frazarea e aproape incomprehensibilă și unele cuvinte au nevoie a fi explicate, dar, din fericire, părinții le vin copiilor în ajutor. Din nefericire, însă, nu toate metaforele se lasă ușor explicate, iar poezia se izbește de proza vieții, mai ales că la televizor e un meci al echipei Legia Warszawa. Ca urmare, unii copii iau note mici, alții pică testul, dar fiecare are ceva de învățat.
Festivals/Awards:
1st Prize in Polish Film Competition - T-Mobile New Horizons IFF, Poland 2016 Audience Award for Best Short Film - Central and Eastern European Film Festival, Luxembourg,2016 The Grand Prix Golden Dinosaur - International Film Festival Etiuda&Anima, Poland,2016 “Ion Bostan” Award for Best Directing a Documentary Film - CineMAiubit, Romania 2016 Gian Paolo Paoli Award For Best Ethno-Anthropological Film - Civica Scuola di Cinema Luciano Visconti, Italy
Director's Bio-Filmography:
Emi Buchwald (n.1991) a absolvit un curs de film documentar la Școala de Film Andrzej Wajda și a studiat regia la Școală Națională de Film, Televiziune și Teatru din Łódź. Scurtmetrajele ei au fost proiectate în Polonia și în străinătate. Are un blog de fotografie, zwyklaki.tumblr.com.
Media: