Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Stiri

 • Astra Film Festival Sibiu anunta selectia oficiala 2018

  1. 5 years after the war/Samuel Albaric, Ulysse Lefort, Martin Wiklund/France/2017/17 (Shorts 2018/ my origin/religion & ME)2. A Bar at the Victoria Station/Dawid Leszek/Poland/2003/56 (Road to Europe)

  Read more ...

 • Vibrația fluierului sus, pe munte

  Filmul Vibrația fluierului, în regia lui Dumitru Budrala, a fost proiectat în avanpremieră sâmbătă, 4 august, în cadrul Festivalului ”Sus pe muntele din Jina”. Participanții la festival au urmărit cu mare interes filmul, proiectat pe un ecran imens, în aer liber.

  Read more ...

 • Vibrația fluierului: de la Călămâzdră la Bunele Domnului

  Proiecţia filmului Vibrația fluierului, cea mai recentă producție semnată Dumitru Budrala, va avea loc sâmbătă, 4 august 2018, de la ora 22:00 în cadrul Festivalului ”Sus pe muntele din Jina”. Filmul va fi proiectat pe un ecran imens, în aer liber, în Șesul Jinarilor, în prezența miilor de spectatori ai festivalului și a regizorului Dumitru Budrala.

  Read more ...

 • Astra Film Festival caută voluntari

  Astra Film Festival, unul dintre cele mai importante festivaluri de film de nonficțiune din Europa se apropie. Vino să faci parte din echipa de organizare! Înscrie-te voluntar la AFF 2018 și descoperă din interior organizarea unui festival cultural de talie internațională și vizitează fabuloasa lume a filmului documentar.

  Read more ...

 • Lacrimi la Astra Film Cinema

  Modul de viață londonez și percepția asupra vieții și a întemeierii unei familii pot să ridice întrebări existențiale și să nască îndoieli în mintea tinerilor emigranți în privința obiceiului din Bangladesh al căsătoriilor aranjate de părinți. În același timp, o căsătorie strategică poate fi o bună oportunitate de evadare din sărăcia de acasă și un acces facil spre Maria Britanie.

  Read more ...

 • UCIN îl premiază pe regizorul Dumitru Budrala

  Regizorul Dumitru Budrala, directorul fondator al Astra Film Festival, a primit ieri Premiul de Excelență în cadrul Galei Premiilor Uniunii Cineaștior din România 2018. Evenimentul, ajuns la cea de-a 46-a ediție, găzduit de Teatrul Național București, a reunit într-un cadru deosebit peste 500 de personalități și oameni de cultură, de cinema și de televiziune și i-a premiat pe cei care au excelat în ultimul an în cinematografia românească.

  Read more ...

 • Turn off the lights revine la Astra Film Cinema

  Primele zile de libertate după o detenție de câțiva ani pot fi cel puțin la fel de complicate ca în spatele gratiilor pentru deținuții eliberați. Astra Film Cinema propune joi multipremiatul film al Ivanei Mladenovic, Turn Off the Lights/ Stinge lumina, o poveste despre supraviețuire, integrare în comunitate și zonele nedefinite ale moralității.

  Read more ...

 • Viza de DJ la Astra Film Cinema

  Când pasiunea depăşeşte barierele impuse de un sistem ce interzice aproape orice formă de expresie muzicală, petrecerile ilegale înfloresc exculsiv pe scena undergroundului. Cu un vibe ireal, însoţiţi de pericolul ce pândeşte la orice pas, Blade & Beard (Lama & Barba) sfidează normele şi organizează cele mai capitvane petreceri din Iran.

  Read more ...

 • Despre convingeri pacifiste și îndoctrinare joi la Astra Film Cinema

  Când convingerile și personalitățile unor tineri ruși se opun ideii de război și serviciului militar obligatoriu, disputa de la întâlnirile cu comisia de recrutare devine dramatică. Exprimând o opoziție fermă față de politica de încorporare în fața unor funcționari rigizi - surprinși sau amuzați de atitudinea liberă și deschisă a copiilor – adolescenții așteaptă cu sufletul la gură un verdict care să-i ajute să evite serviciul militar.

  Read more ...