Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Filme - liceu

 

Programul SIBIUL VĂZUT DE LICEENI, din cadrul ASTRA FILM JUNIOR 2014, prezintă documentare realizate de liceeni din Sibiu în cadrul unui atelier organizat de Asociaţia Vira (http://vira.ro) în colaborare cu Astra Film.

Dedicat elevilor de liceu din Sibiu, atelierul dă întâlnire unui număr de 12 de liceeni curioși și dornici să învețe etapele realizării unui film documentar, să folosească o cameră de filmat în scopuri cinematografice și nu în ultimul rând, să înțeleagă mai bine comunitatea din care fac parte. Finalitatea o reprezintă sesiunile practice (dezvoltare, filmare, editare) şi realizarea a patru filme documentar scurte, proiectate în cadrul festivalului.

Atelierul organizat în cadrul Astra Film Festival 2014 reprezintă continuarea şi dezvoltarea proiectului Rulment – atelier de educaţie alternativă, desfăşurat de Asociaţia Vira în municipiul Bârlad, în anii 2012 şi 2013. Filme realizate la cele 3 ediţii anterioare ale workshop-ului (Bârlad, București, Tulcea) au participat la festivaluri de film precum Short Film Corner - Festivalul de Film de la Cannes, mai 2013, Astra Film Festival – festival de film documentar, Sibiu, octombrie 2014 (premiu pentru debut), Manifesto Film Festival București (mențiune pentru regie), Super Film Festival București (marele premiu), etc.

 

Film recomandat: Web Junky

http://www.astrafilm.ro/film.aspx?id=6906