Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Filme 13+

Faţa ascunsă a internetului

Luni - Vineri │ 12:30   < 56 min. >

Astra Film Cinema

În vreme ce profeţia activiştilor „cypherpunks” pare să devină o realitate în vremurile noastre, oamenii încep să se întrebe dacă revoluţia Internetului este un lucru bun sau un fenomen nefast. În încercarea de a prezenta obiectiv cele două laturi ale reţelei „deep web”, apar pe tapet problematici precum lupta pentru confidenţialitate, anonimitatea şi așa-numitele cripto-piețe.

Film nerecomandat tinerilor sub 15 ani.


Sonita

Luni - Vineri │ 12:30   < 90 min. >

Aula Universitară

Într-o societate hiper-conservatoare unde creativitatea, expresia de sine și liberul arbitru sunt un privilegiu pentru femei, Sonita, o refugiată afgană din Iran plină de curaj, își găsește la 18 ani consolarea în muzica rap cu mesaj social. Dezbătând definiţia statutului de persoană confruntat cu sărăcia şi sexismul, filmul este unul al problemelor etice.

 

Pe urmele lui Sugar Man

Luni - Vineri │ 12:30   < 89 min. >

Sala Thalia

Documentarul urmarește firull dezvăluirii unui mister fascinant în spatele căruia se ascunde o poveste adevărată incredibilă. Povestea este cea a lui Sixto Rodrigues, compozitor și cantautor american de origine mexicană.

 

Preţul plătit

Luni - Vineri │ 12:30   < 92 min. >

Teatrul Gong

True Cost e un exemplu de documentar incisiv, care identifică o problematică, dezvoltă o investigație și atacă cu armele cinema-ului. În cazul de față, problematica e generată de așa-numita fast-fashion, un fel de fast-food din lumea modei, care nu mai funcționează după lansarea tradiționalelor colecții de vară și de iarnă, ci într-un ritm săptămânal, adică 52 de colecții pe an în loc de două.