Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Spartacus & Cassandra / Spartacus & Cassandra

Ioannis Nuguet,  France 2014 81'

Producer: Isabelle Benkemoun

Film Presentation:
Spartacus, în vârstă de 13 ani şi sora sa, Cassandra, cu trei ani mai mică, sunt doi copii romi de origine română care trăiesc în Franța, la periferia Parisului. Ioanis Nuguet, regizorul filmului, a petrecut mult timp alături de ei, urmăridu-i zi de zi, ani la rând, iar acum ne prezintă povestea lor aflată într-un punct de răscruce: cei doi sunt puși să aleagă între părinţii lor care trăiesc pe stradă şi Camille, o tânără franţuzoaică de 21 de ani, trapezistă la un circ, care a decis să-i ia sub aripa ei ca să le ofere o viaţă mai bună.
Festivals/Awards:
- Louve d’Or – FNC Montréal 2014 - Prix du Jury FIPRESCI – DOK Leipzig 2014 - Sélection ACid 2014 - Festival Ciné-Junior 2015 : Grand Prix Ciné-Junior, Prix CICAE, Prix du Grain à Démoudre, Prix des Collégiens, Prix du Public
Director's Bio-Filmography:
Ioanis Nuguet s-a născut în 1983 la Sainte Colombe, într-o familie de dansatori. A descoperit cinematograful pe cont propriu. În 2010 a regizat Exposé à disparaître, primul său film. În urma poziţiei luate de preşedintele Sarkozy cu privire la imigranţi şi a desfiinţării a jumătate din taberele de romi, a hotărât să realizeze primul său documentar de lungmetraj despre comunitatea romă. Spartacus & Cassandra a fost prezentat la ACID în cadrul Festivalului de Film de la Cannes în 2014. Ioanis Nuguet lucrează şi ca editor şi director de imagine.
Media:
imdb