Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Film pentru copii și părinți

Charlie Chaplin 100 

Prin popularitatea şi răspândirea filmelor lui, Charlie Chaplin a devenit cea mai cunoscută figură a comediei mute, multe dintre producţiile lui rezistând trecerii timpului. Personajul principal al filmelor lui, Vagabondul, a devenit emblematic în cultura cinematografică occidentală. 

Cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la naşterea regizorului şi 100 de ani de la lansarea personajului Vagabondului, Astra Film Festival 2014 aduce în focus fenomenul Charlie Chaplin.

Vizionare de filme ca acum 100 de ani

Acum un secol sălile de cinema erau noile locuri de distracție pentru publicul larg. Pe marile ecrane  erau proiectate filme mute, cu acompaniament de muzică instrumentală live, iar  unele dintre filme, ca cele ale lui Charlie Chaplin, sunt cel puțin la fel de amuzante şi în ziua de azi.

AFF2014 oferă un program inedit pentru publicul sibian format din copii şi părinţi- proiecţii de matineu a două din cele mai îndrăgite comedii mute ale lui Chaplin, produse în anii 1916 și 1917: The Fireman şi Easy Street .  Filmele sunt acompaniate live la pian de compozitorul și pianistul Cari Tibor, pentru a recrea atmosfera de cinema a începutului de secol XX. Cei care participă au ocazia să retrăiască experienţa de cinema pe care au avut bunicii şi străbunicii lor în sălile de cinema, vizionând filme produse cu mijloacele tehnice existente în acea perioadă.