Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Despre AFFJunior 2010

În 2009, ASTRA FILM FESTIVAL – Festivalul internaţional de film documentar de la Sibiu, a oferit copiilor din ciclul primar programul special de film documentar intitulat ASTRA FILM JUNIOR. Succesul extraordinar de care s-a bucurat acest program, la care au fost prezenţi peste 5.000 de copii în 4 zile, a demonstrat că proiecte de acest tip sunt binevenite şi necesare.

ASTRA FILM JUNIOR urmăreşte să trezească şi să cultive în rândul publicului tânăr şi foarte tânăr plăcerea de a viziona, în sala de cinema, filme care îi ajută să descopere, să înţeleagă şi să analizeze cu discernământ informaţiile receptate.

Programul urmăreşte educarea gustului elevilor în cea ce priveşte alegerea produselor audiovizuale, dezvoltarea interesului copiilor pentru filmul documentar folosit ca metoda de educarea prin imagine, educarea lor pentru vizionarea unui film într-o sală de cinema, oferirea unei activitaţi extraşcolare de educare menit să le deschidă elevilor noi perspective prin descoperirea altor culturi şi civilizaţii.

Programul Astra Film Junior 2010 se va desfăşura în două etape: 6-11 septembre când va avea loc Tabăra de film de animaţie şi 13-15 octombrie când vor avea loc proiecţii de film documentar pentru elevii de şcoală primară şi liceeni. Astfel, AFJ 2010 propune:

 

6-11 septembre 2010

Tabăra de film de animaţie

Scopul principal al acestui atelier este ca elevii, trecând prin procesul unei producţii, să înţeleagă limbajul filmului, să poată decoda mesajele ascunse ale unui produs mediatic, să-şi dezvolte creativitatea.

În cadrul atelierului, timp de 6 zile, elevii vor face propriul lor filmuleţ trecând prin toate fazele de producţie, de la crearea personajelor până la înregistrarea imaginilor şi a sunetului şi montajul.

Cui îi este destinat ? elevilor claselor a IV-a şi a V-a

Locaţie : Casa Artelor

Între orele : 9:00-17:00

Selecţie elevi : vor fi selectaţi 10-12 elevi cu înclinaţii artistice

 

13-15 octombrie

Astra Film Junior pentru Şcoala Primară

La cererea unor reprezentanţi ai şcolilor participante la cea de-a X-a ediţie a Festivalului Astra Film, care şi-au exprimat dorinţa de a viziona seria completă de filme din programul de succes ASTRA FILM JUNIOR 2009, avem bucuria de a reluat programul prin prezentarea celor 10 filme documentare despre copiii din 10 ţări din toata lumea, într-un cadru organizat, în formula consacrată – într-o sală de cinema – la a doua ediţie a Festivalului de film documentar pentru tineret ASTRA FILM JUNIOR 2010. Copiii claselor I-IV de la şcolile din Sibiu au ocazia de a vedea cum trăiesc copiii de vârsta lor din întreaga lume. Pentru a înlesni înţelegerea filmelor de către cei mici, filmele vor fi dublate în limba română. Proiectul urmăreşte şi îndemnarea copiilor să vizioneze filme documentare în sistem de cinematograf.

Cui îi este destinat ? elevilor claselor I-IV

Locaţie : Sala Thalia

Între orele : 8:30-9:30

 

Astra Film Junior pentru Liceeni

Scopul principal al acestui proiect este educarea prin imagine. Programul constă în proiecţii de film pentru tineret cu subiecte de actualitate (efectele negative ale standardelor de frumuseţe promovate de mass-media, afacerea Roşia Montană, dragostea eternă etc.). Fiecare proiecţie de film va fi urmată de discuţii şi dezbateri moderate de o personalitate în domeniu.

Cui îi este destinat ? elevilor de liceu           

Locaţie : Sala Thalia

Între orele : 12:00-14:00 

ÎNAINTEA FIECĂREI PROIECŢII DE FILM DIN TIMPUL CELEI DE-A DOUA ETAPE A AFJ 2010, VA FI PREZENTAT FILMUL REALIZAT ÎN CADRUL TABEREI DE FILM DE ANIMATIE, DAR ŞI ETAPELE PROCESULUI DE PRODUCŢIE A ACESTUI FILM.