Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Concurs benzi desenate

Concursul de benzi desenate este destinat elevilor din ciclul primar care participă la vizionările de filme din cadrul programului Astra Film Junior.

Orice film porneşte de la o poveste, adevărată sau imaginară. O poveste adevărată, care stârnește interesul unui regizor, poate deveni un film documentar. O poveste imaginară, deci fictivă, se poate transforma într-un film de ficțiune.

Începutul fiecărui film, care conține personajele, cadrele, decorurile şi acţiunea planificată, poartă numele de storyboard (în traducere, „scenariu ilustrat”). Practic, vorbim despre o bandă desenată, care ilustrează ideea iniţială a filmului ce va fi realizat, un fel de schiță a filmului.

Astra Film Junior propune și în acest an concursul de benzi desenate, un proiect demarat acum doi ani ca un exercițiu de imaginație și creație vizuală care a găsit un teren fertil în copiii din școlile sibiene.

REGULI DE PARTICIPARE

Toate condițiile de participare sunt obligatorii și nerespectarea lor duce la descalificarea benzii desenate înscrise în concurs.

Participare și înscriere

Învățătoarele / învățătorii care doresc să participe cu elevii lor la concurs au obligația să se înscrie la adresa de e-mail: junior@astrafilm.ro și să precizeze școala, clasa și numărul de elevi care participă la concurs.

Pot participa la concursul de benzi desenate doar elevii din clasele I-IV care au vizionat filme în cadrul programului Astra Film Junior 2017 destinat școlilor primare. Concursul este deschis doar celor care participă la vizionări în sălile clasice de proiecție (Thalia, Auditorium, Gong. Astra Film Cinema). 

Selecție

Vor fi acceptate doar lucrări realizate exclusiv de copii. Lucrările care prezintă elemente desenate de adulţi vor fi automat descalificate.

Format

Desenele se realizează pe o singură coală de hârtie de dimensiune A3 și au o temă bazată pe filmul vizionat de către autor în cadrul Astra Film Junior 2017.

Desenele se realizează în format de bandă desenată, cu 6 căsuțe reprezentând tot atâtea secvențe-cheie din filmul vizionat.

Fiecare secvență va prezenta un moment diferit din filmul vizionat.

Se pot insera texte sub formă de bule de dialog și alte elemente întâlnite în benzile desenate (de exemplu onomatopee pentru redarea zgomotelor, norișori pentru praf și alte asemenea accesorii).

Identificare

Fiecare lucrare va avea înscrise pe verso următoarele elemente de identificare:

- Numele și prenumele elevului

- Data naşterii elevului

- Numele şcolii la care este înscris elevul, clasa, numele și prenumele învățătorului

- Numărul de telefon mobil al unuia dintre părinţi

Predarea lucrărilor

După completarea listei de depunere cu numărul de desene, adresa de e-mail şi numărul de telefon ale învățătorului/învățătoarei, aceștia din urmă depun desenele personal, sub semnătură.

Important! Benzile desenate depuse pentru concurs nu vor fi returnate.

JURIZARE ŞI PREMII

Desenele vor fi analizate de o comisie de evaluare Astra Film Junior 2017, care va selecta 40.

Benzile desenate din selecția finală vor fi expuse în spațiile de desfășurare Astra Film Junior și Astra Film Festival.

Important! Benzile desenate trebuie predate la sediul Astra Film din Piața Mică nr. 11 până cel târziu vineri, 20 octombrie 2017, ora 16.00.

După acest termen, desenele nu mai pot fi acceptate pentru jurizare.

Important! Vă rugăm să urmăriți  website-ul nostru www.astrafilm.ro/astrafilm junior pentru informații la zi legate de concurs, vernisarea expoziției de benzi desenate și programul festivității de premiere.