Centrul Astra Film
Ro / En

                         

Astra Film Festival

Campania Discovery - Oricine poate fi erou

Campania „Oricine poate fi erou”

Martie – Iunie 2011

Campanie prezentată în cadrul ASTRA FILM JUNIOR 2011 pentru liceeni de doamna Ada Roseti, Channel Director Europa de Sud-Est, Discovery Networks CEEMEA

Discovery Channel a desfăşurat în perioada martie-iunie 2011 cea de-a doua ediţie a campaniei prin care au fost identificaţi 10 eroi români ai postului TV, oameni care trăiesc „în spiritul Discovery”, urmându-şi pasiunile, curiozitatea şi spiritul de aventură.

Dezvoltată sub conceptul „Oricine poate fi erou”, campania a fost o continuare a ediţiei din 2010 -  “Descoperă eroul din tine”.

Cei 10 eroi locali au fost aleşi din sute de propuneri trimise de public pe pagina de facebook  Discovery România. Un juriu internaţional din cadrul companiei a ales cele mai interesante 10 poveşti iar apoi au fost realizate 10 scurt metraje de câte 3 minute despre fiecare „erou”.

Scurtmetrajele au fost disponibile pe Facebook şi difuzate în cadrul festivalului TIFF, unde, în urma unei noi jurizări şi a voturilor primite pe Facebook, a fost desemnat marele câştigător. Toate cele 10 filme au fost difuzate pe Discovery Channel.

Iată mai jos poveştile celor zece eroi Discovery, de la pasionaţi de sporturi extreme, la aventurieri incurabili şi cercetători inediţi: 

1. Laurenţiu Şerban (32) îşi trăieşte viaţa din plin - zboară cu parapanta, merge pe o motocicletă de viteză și își construiește singur orice, de la un motor la o poartă. După un accident suferit în Afganistan în urma căruia şi-a pierdut un picior, Laurenţiu a adoptat un stil de viaţă unic, trăind fiecare clipă la intensitate maximă.

2. Andrei Cemortan (40) este pasionat de istoria celor două Războaie Mondiale, reuşind să "descompună" fenomenul istoric într-o multitudine de faţete. Andrei descoperă şi cercetează amănunţit locuri despre care istoria scrisă vorbeşte prea puţin, urmăreşte destine de eroi necunoscuţi, totul pentru a înţelege şi a împărtăşi celorlalţi un altfel de adevăr istoric - acela privit din unghiul participantului efectiv la drama unui război. 

3. Anton Duma (44) a participat la expediţia cicloturistică “Descoperă-te în necunoscut”, unul dintre cele mai lungi trasee pe care le-a străbătut – 18,430 de kilometri, prin 23 de ţări din Europa. Expediţia a durat un an, din care Anton a pedalat 178 de zile. Chiar dacă bugetul pe care l-a avut atunci când a plecat a fost extrem de redus (200 de euro), Anton a reuşit să-şi împlinească visul cu ajutorul comunităţilor de români pe care le-a întâlnit de-a lungul expediţiei.

4. Elena Miscodan (33) este un medic pasionat de sporturile extreme. A fost primul motociclist român la Khardung La (5602 m altitudine), ulterior traversând şi Patagonia pe motocicletă. Pasiunea pentru explorare a dus-o în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii: Marea Barieră de Corali, Cascada Victoria, Marele Canion. Atitudinea extrem de pozitivă despre viaţă şi firea sa îndrăzneaţă au ajutat-o să învingă până şi boala de care a aflat că suferea la o vârstă fragedă: cancerul.

5. Florin Limbovici (34) este un pionier în mişcare alternativă. Limbox, aşa cum a fost poreclit de prieteni, este alpinist utilitar, instructor de escaladă şi slackline, un sport de echilibru, de concentrare şi de coordonare a mişcărilor. Pasionat de acest sport prea puţin cunoscut în România, Florin a fost clasat în primii 8 la Cupa Mondială de Slackline 2011, de la Munchen.

6. Mihai Pătraşcu (42) este director de imagine şi căpitanul velierului Allegro, o ambarcaţiune “bricolată” manual chiar de tatăl său. Acesta este primul yacht românesc care a câștigat o regattă internațională – Odyssail 2006.

7. Oana Mirela Chachula (32) este biolog şi este pasionată de aventură în stare pură, natură, alpinism, scufundări şi fotografie. Pasiunile sale i-au arătat că poate ajunge în locuri în care nimeni nu a mai fost vreodată, devenind un mic explorator pentru care coborârea într-un aven, escaladarea unui horn sau trecerea unui pasaj inundat sunt obstacole pe care le înlătură cu uşurinţă.

8. Paul Dicu (42) scrie proză şi poezie, cântă la bass, este scanfandru la delfinariu, practică arte marţiale şi antrenează pro-bono ounitate a trupelor speciale din Constanţa. Paul a ales să alerge pentru România în cel mai greu maraton mondial, o cursă în care se şi moare. Participarea la Marathon des Sables a fost una dintre cele mai răscolitoare experienţe ale vieţii sale.

9. Sandor Czirjak (67) este faimos în Cluj pentru talentul şi îndemânarea de a prelucra manual lemnul. Una dintre lucrările sale preferate este o bicicletă  realizată 100% din lemn, perfect funcţională, cu care Sandor a parcurs până acum peste 500 de km.

10. Alin Uhlmann-Useriu (41) desfăşoară proiecte de educație ecologică la Tăşuleasa, Poiana Negri şi în județele Bistrița-Năsăud și Suceava. Prin toate acţiunile sale, el încearcă să transmită un mesaj clar referitor la cauzele inundaţiilor catastrofale din ţara noastră: defrişările abuzive şi necontrolate.