-
Acea mamă
Mickaël Bandela, un tânăr cineast recent devenit tată, încearcă să-și înțeleagă relația deloc lipsită de provocări cu mama biologică și cu cea adoptivă. Regizorul își reconstituie traseul de viață manevrând cu expresivitate și sensibilitate fotografii și filmări de familie, destănuiri intime proprii și observații distante de-ale asistenților sociali, ca un efort de coagulare a sinelui. Totodată, prin interviuri luate în prezent, Bandela pare că vrea să acceseze perspectivele celor două mame, în speranța că va găsi ceva ce i-a lipsit dintotdeauna. Departe de impulsul de a contrazice şi judeca, filmul său este traversat de o acaparantă tandrețe.
...
-
Acest loc binecuvântat
„Acest loc binecuvântat” pune la bătaie tehnici brechtiene şi chestionează ideea de "neîncredere suspendată", spunând povestea lui Lori, o tânără regizoare chineză care caută în pitorescul Thaxted subiecte pentru noul ei film. Ea va întâlni personaje vii şi moarte, fiecare având ceva de comentat despre cum era Anglia pe vremuri şi cum este acum. Printre aceste personaje se află Conrad Noel, fantoma unui vicar ultrasocialist care a trăit acum un secol, şi Keith, un bărbat bântuit de o trădare şi luat prin surprindere de reîntoarcerea în Thaxted a vechiului său prieten, "Unchiul". „Acest loc binecuvântat” foloseşte un ansamblu de actori amatori pentru a brodi o poveste despre dragoste, pierdere şi trădare.
...
-
Altă identitate
Prezența noastră online înseamnă, implicit, expunere. Filmul urmărește căutarea dreptății de către o studentă care descoperă că imaginea și identitatea i-au fost furate și folosite în materiale pornografice disponibile pe internet. Despre deepfake și online, într-un documentar ce ar trebui să ne dea tuturor de gândit cu privire la securitatea online și lucrurile mai puțin plăcute care se pot întâmpla acolo.
Recomandat adolescenţilor care vor să înţeleagă problemele de etică în mediul online şi limitele expunerii online.
Atenţionare: filmul conţine imagini blurate cu conţinut explicit.
Proiecţii speciale cu invitaţi, urmate de sesiuni de discuţii.
...
-
Amar
Documentarul prezintă o serie de hoți de buzunare care au ridicat această activitate la rang de artă. Pătrundem în viața lor personală și profesională și descoperim mentalitatea și spiritul care stau în spatele furturilor de acest tip. Cunoaștem poveștile unor oameni care provin din medii defavorizate, care au avut adicţii, care au crescut pe străzi sau oameni care au ajuns să cunoască pe propria piele sisteme, legislații și condiții de detenție din diferite penitenciare ale Europei. Unii sunt incurabili, alții au ajuns să fie integrați de sistemele sociale din alte țări, au învățat să scrie și să citească, au o viață socială, au o locuință şi își ocupă timpul constructiv.
...
-
Armstrong – aventurile unui şoarece în drum spre Lună
Armstrong e un șoricel curios și curajos care vrea să demonstreze că Luna nu este făcută din brânză, așa cum cred prietenii lui. El își ia misiunea în serios, dar nu e așa ușor să ajungi pe Lună. Va reuși, oare?
Un film de aventuri din care cu toții – mari și mici – putem învăța foarte multe, ba chiar am putea ajunge să ne placă și matematica!
...
-
Arsenie. Viaţa de apoi
Cu un început brutal, ca protest și manifest, filmul ajunge repede într-o altă zonă sensibilă, legată de influența pe care biserica o poate exercita. Regizorul pleacă împreună cu grupul de credincioși pe acest traseu și organizează diverse activități și interviuri pe parcurs, pentru a-i face pe aceștia să spună ceea ce simt și gândesc. Din convingerile pelerinilor reies convingerile comunității ortodoxe românești, tipare recognoscibile din societatea de astăzi. Cum se împletesc biserica şi religia cu marketingul, vedem în această producție, în care cele trei perspective se confruntă prin vocea protagoniştilor.
...